Căpșunile reprezintă unul dintre favoritele fructe de vară și un fruct-prieten pentru inimă. Nu întamplător au o formă similară inimii, căpșunile conțin potasiu în cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv în reglarea tensiunii arteriale. În plus, capșunile prezintă și proprietăți antiinflamatorii și ajută la scăderea colesterolului rau (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de hipertensiune. Bananele pot face cu adevărat minuni pentru organism, fiind cel mai consumat fruct de către atleți. Datorită conținutului important de fier, bananele stimulează producția de hemoglobilă în sânge, prevenind și contribuind la tratarea anemiei. Merele conțin o clasă de compuși numită fitochimicale, care sunt principalul motiv din spatele calităților protective ale fructelor și legumelor. Fitochimicalele sunt compuși din plante care ajută la protejarea organismului împotriva bolilor cronice prin inhibarea proliferării celulelor și regularea sistemului imunitar și inflamator.