Valoare nutritionala:
282.1 kcal, 3.3g proteine, 1.5g lipide, 67.7g carbohidrati, 6.7g fibre
Sfecla este „protectoarea” ficatului, noile studii arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Rodia îmbunătățește considerabil sănătatea inimii, păstrând flexibilitatea arterelor principale şi reducând inflamaţiile la nivelul vaselor de sânge şi prevenind acumularea plăcii bacteriene. Strugurele roșu conține colecţia de vitamine B1, B2, B3, PP, A şi C te umple de forţe şi activează formarea de anticorpi, crescând astfel rezistenţa la infecţii, cu viruşi şibacterii. Curmalele sunt de asemenea o sursă excelentă de fibre alimentare, cestea conțin nu mai puțin de 15 minerale, inclusiv seleniu.
Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza și glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iți dă un boost de energie instantaneu, care durează.